Roerslev-Blanke Forsamlingshus’s historie.

 

Forsamlingshuset blev bygget i 1908, og drevet af brugsen i Roerslev til 1977.

I begyndelsen af 70’erne begyndte mange at arbejde ude og derved handlede flere på vej hjem fra arbejde og således blev det svært for brugsen at overleve i det lille samfund og samtidig blev man bange for forsamlingshuset fremtid.

I året 1976 samledes nogle beboer i Roerslev. De havde fået den ide at danne en forening som kunne købe huset af brugsen.

I 1977 havde man solgt andele til beboerne i Roerslev Blanke med omegn. Nu kunne man købe huset fri fra brugsen, og foreningen blev selvstændig ejer af forsamlingshuset.

1980 blev huset udvidet med den store nye sal, køkken og toilet blev lavet samtidig og døren flyttet til smøgen så tilgangen til huset skete uden fare fra trafikken.

Alt dette kunne ikke være lavet uden den faste stab af frivillige folk, som har gjort at vi i dag har et velfungerende forsamlingshus.

Der er blevet anlagt en selvstændig parkeringsplads, med velvillig støtte fra naboen Roerslevgård.

I dag drives huset fortsat på frivilligt arbejde fra bestyrelsen, samtidig er der dannet en støtteforening som også hjælper med at arbejde for huset.

Man kan stadig få et andelsbevis til huset for kr. 300,-, som giver indflydelse på generalforsamlingen og en rabat på 10% af lejen, hvis man lejer huset.

Joomla templates by a4joomla